Ghid de cumparare a radiatoarelor de baie

 

Tine-ti baia calda cu un radiator scarita de baie

 

Iesirea din cada sau de sub dus intr-un prosop sau halat cald sunt unele din micile luxuri ale vietii. Un radiator de baie nu numai ca face acest lucru posibil, dar este un element foarte practic in baie. Sunt ideale pentru uscarea prosoapelor, pe langa avantajul clar a incalzirii baii. Iar in zilele noastre nu mai esti limitat la un singur model sau material ci iti poti permite alegerea in functie de gusturi si necesitatile practice.

 

Desi radiatoarele de baie pot fi numite si port-prosop, este necesar de stiut ca ele functioneaza un pic diferit de radiatoarele traditionale. Ele pot incalzi eficient o incapere mica, dar cand este vorba de o suprafata mai mare, este necesara suplimentarea necesitatilor de incalzire cu un radiator clasic. Radiatoarele panou din otel pot fi o aditie foarte buna la nevoile de incalzire ale unei bai mai mari, datorita capacitatii mari de incalzire. Puteti achizitiona si de pe dolinex.ro radiatoare panou Koph, ce va ofera o garantie de 10 ani.

 

 

Unde montezi radiatorul tau port-prosop?

 

Luati-va un mic timp de gandire cand alegeti locul unde veti monta radiatorul in baie. Daca redecorati sau faceti schimbari in baie, ar fi bine sa zugraviti sau sa montati faianta inainte de a monta radiatorul. E mult mai usor asa decat dupa ce l-ati montat si va arata si mai bine. De asemenea, ganditi-va si la tevile care trebuie sa ajunga la radiator. Ganditi-va pe unde le trageti si la inaltimea/distanta de perete, si daca le veti trage pe sub podea, calculati cu cat se ridica nivelul baii. Este indicat sa vorbiti cu un instalator pentru a stabili necesarul de materiale si nivelul final al podelei.

 

Petreceți ceva timp uitându-vă la locul în care doriți să vă agățați radiatorul. Tipul de perete vă va oferi câteva indicii cu privire la cea mai bună dimensiune și stil de radiator pentru camera dvs.

Dacă peretele este construit din BCA, zidărie sau beton, veți putea alege gama cea mai mare de calorifere. Cu sistemul de fixare potrivit, radiatoarele mai mari pot fi agățate de pereți solizi puternici.

Dacă peretele este construit din gips-carton cu spațiu gol în spate (gips-carton sau un perete de MDF fixat pe cadru metalic), va trebui să identificați unde sunt cadrele metalice. Un detector de metal/cabluri electrice este un instrument util care le va găsi cu ușurință. Cadrele sunt partea cea mai puternică a peretelui dvs., iar radiatorul dvs. va trebui să fie agățat de acestea.

Pe cât posibil, dacă instalați radiatorul pe un perete de gips-carton sau MDF, prevedeți din momentul contrucției o structură solidă în spatele zonei unde va fi instalat radiatorul pentru a asigura stabilitatea acestuia.

Evitați instalarea radiatorului în spatele unor piese mari de mobilier, veți opri căldura din a circula prin cameră.

Nu uitați să izolați peretele dacă poziționați radiatorul pe un perete exterior.

 

 

Ce fel de perete am?

 

Cel mai simplu mod de a afla dacă peretele dvs. este de rezistență sau de gips-carton este să bateți în el și să ascultați sunetul pe care îl produce. Dacă este gips-carton, va fi gol, așa că va scoate un sunet mai puternic, dacă este din zidărie, veți auzi doar o bubuitură plictisitoare, fără reverberații.

 

 

De câte radiatoare și de ce dimensiune am nevoie?

 

Fie că aveți nevoie de un radiator instalat sau electric, înainte de a începe, va trebui să știți despre BTU-uri sau wați. Calculatorul nostru ușor de utilizat vă va ajuta să aflați cât de mult și ce putere termică veți avea nevoie pentru a beneficia la maximum de noile radiatoare. Tot ce trebuie să știți este dimensiunile camerei dvs. și tipul de ferestre pe care îl aveți.

 

Pentru a afla care este necesarul termic al unei camere din locuinta dumneavoastra, trebuie doar sa treceti in casutele de mai jos, urmatoarele date: inaltimea, lungimea si latimea, exprimate in metri.


Delimitatorul este . (punctul)

 

Inaltimea: (m),

 

Lungimea: (m),

 

Latimea:     (m)

 

1-Camera cu un perete exterior

 

Selectati nivelul de izolare al peretilor
Grad inalt de izolare(polistiren de grosime > 10 cm.)
Grad mediu de izolare(polistiren de grosime 5 - 10 cm.)
Grad slab de izolare (pereti neizolati)
 

2-Camera cu doi pereti exteriori

 

Selectati nivelul de izolare al peretilor
Grad inalt de izolare(polistiren de grosime > 10 cm.)
Grad mediu de izolare(polistiren de grosime 5 - 10 cm.)
Grad slab de izolare (pereti neizolati)
 

3-Camera cu trei pereti exteriori

 

Selectati nivelul de izolare al peretilor
Grad inalt de izolare(polistiren de grosime > 10 cm.)
Grad mediu de izolare(polistiren de grosime 5 - 10 cm.)
Grad slab de izolare (pereti neizolati)
 

Se va obtine necesarul termic in W. Rezultatele obtinute sunt orientative.

Pentru a obtine rezultate cat mai exacte, va recomandam sa luati legatura cu Departamentul Tehnic sau cu firma specializata în domeniul instalatiilor.

 

 

W

 

Voi avea nevoie de robineti pentru radiator?

 

Raspuns simplu: DA. Vei avea nevoie de un set de robineti pentru radiator pentru a controla cantitatea de caldura oferita de radiatorul tau. Vei gasi o gama larga de robineti de radiator vanduti separat in oferta noastra. Alegeti un set de robineti pentru a controla cantitatea de caldura din baia dumneavoastra.

Daca aveti o baie mai mare si vreti sa reglati cantitatea de caldura mai eficient, puteti alege din gama noastra de robineti termostatici combinati cu robinetii de retur manuali.

Puteti alege dintr-o gama larga de forme si marimi care se potrivesc oricaror cerinte de ordin tehnic sau stilistic.

Asigurați-vă că știți cât de mare este țeava, astfel încât să puteți cumpăra dimensiunea potrivită și rețineți că tipul de țeavă pe care îl aveți va afecta tipul de robinet de care aveți nevoie. În mod normal, va trebui să cumpărați un robinet de 15 sau 22 mm (1/2“ sau 3/4”), deoarece acestea sunt cele mai comune dimensiuni ale țevilor.

 

 

Radiatoare clasice

 

Aceste radiatoare au cea mai mare putere de căldură și cea mai mare eficiență a încălzirii dintre toate stilurile de radiatoare instalate, ceea ce le face o alegere populară în multe case. Folosesc panouri ondulate (convectoare) pentru a radia căldură în cameră.

Puteți opta pentru stiluri de panou unic pentru camere mai mici (K11) sau panouri duble (K22) care produc mai multă căldură și sunt mai groase, deci se depărtează mai mult de perete. Pentru cea mai mare putere termică, luați în considerare un radiator triplu (K33) care utilizează o combinație de trei panouri și trei convectoare. Excelente pentru spații mai mari, sunt ideale și dacă extindeți o cameră și nu doriți să instalați radiatoare suplimentare.

 

  


Alegeti stilul potrivit

 

După cum sugerează și numele, încălzitoarele de prosoape tip scară se bazează pe o formă de scară, treptele scării permițându-vă să atârnați mai multe prosoape. Sunt montate pe perete și au un profil drept sau curbat.

Încălzitoarele de prosoape tip scară sunt disponibile într-o gamă largă de dimensiuni pentru a se potrivi multor băi și vin cu un finisaj alb sau cromat. Optează pentru alb pentru a se potrivi cu decorul existent sau crom pentru a face o declarație elegantă. Merită luat în considerare faptul că radiatoarele albe au o putere de căldură puțin mai mare și pot avea o întreținere mai mică, deoarece finisajele metalice se pot murdări rapid și sunt mai greu de curățat.

 

Vedeti aici toata oferta noastra de radiatoare de baie.