Categorii de produse
Filtre
Optiuni de cumparare
Tip pornire
  1. - (0)
  2. Comutator (0)
  3. Demaror mecanic (0)
  4. Electrica, la cheie (0)
Categorii de produse

Ventiloconvectoare

Ventiloconvectorul este un echipament care realizeaza incalzirea sau racirea unei incaperi folosind apa calda produsa de o centrala termica, respectiv apa racita obtinuta de la un aparat de racire a apei. Din punct de vedere al functionarii, ventiloconvectoarele au in componenta un ventilator incorporat care absoarbe aerul, il filtreaza mecanic si il directioneaza prin schimbatorul de caldura. In schimbatorul de caldura, aerul este incalzit sau racit, in functie de anotimp, dupa care este refulat in incapere.

Convectia fortata este mult mai eficienta decat convectia naturala, in ceea ce priveste transferul caldurii de la o suprafata in aer. Din acest motiv, suprafata deservita se va incalzi mult mai repede decat in mod conventional (cu radiatoare), iar caldura se va raspandi uniform in toata incaperea.

 

Avantaje ventiloconvector: posibilitatea folosirii aceluiasi echipament iarna pentru incalzire (chiar si la temperaturi exterioare foarte scazute) si vara pentru racire; eficienta ridicata si timp redus pentru incalzire / racire; intretinere usoara; aspect placut.

 

Un ventiloconvector este recomandat a se folosi atunci cand avem de incalzit spatii de dimensiuni medii si mari cum ar fi spatii comerciale, depozite, hale industriale, etc.

Nu exista produse conform criteriilor selectate.