Categorii de produse
Categorii de produse

Termeni si conditii

 

Site-ul dolinex.ro, denumit in continuare “dolinex.ro”, este detinut si administrat de societatea SC DOLINEX SRL, avand urmatoarele date de identificare: Cod Unic de Inregistrare RO 2045823, inregistrata la Registrul Comertului cu nr. J27/1547/1993, cu sediul in Strada Dimitrie Leonida nr. 35, Piatra Neamt, Romania. Tel.: 0233.229.099; Fax: 0233.229.099; E-mail: office@dolinex.ro.

Navigarea pe site-ul www.dolinex.ro urmata de Comanda echivaleaza cu citirea, intelegerea si acceptarea termenilor de mai jos de catre orice Client.

dolinex.ro isi rezerva dreptul de a schimba si actualiza in orice moment continutul acestui site, precum si Termenii si Conditiile de folosire, fara nici un fel de notificare prealabila.

In caz de divergenta sau neintelegeri intre  Dolinex.ro si Client, se vor aplica Termenii si conditiile valabile la momentul, Comenzii.

 

1. Definitii

Utilizator  – orice persoana care viziteaza site-ul dolinex.ro.

Client - persoana fizica / persoana juridica ce efectueaza o Comanda.

Produse si Servicii - orice produs sau serviciu mentionat in Comanda, care urmeaza a fi furnizate de catre Vanzator, Clientului.

Comanda - un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Client prin care Clientul isi exprima intentia de a achizitiona anumite Produse si Servicii si sa faca plata acestora.

Vanzator – societatea SC  DOLINEX  SRL, avand urmatoarele date de identificare: Cod Unic de Inregistrare  RO 2045823, inregistrata la Registrul Comertului cu nr. J27/1547/1991, cu sediul in Strada Dimitrie Leonida nr. 35, Piatra Neamt, Romania.

Contract - o Comanda confirmata de catre Vanzator, prin care Vanzatorul este de acord sa vanda si sa livreze Produsele si Serviciile iar Clientul este de acord sa achizitioneze, sa primeasca si sa faca plata acestor Produse si Servicii.

Curier – orice persoana de drept public sau privat care presteaza servicii de curierat rapid.

 

2. Drepturile de proprietate Intelectuala 

Continutul site-ului dolinex.ro: imagini, texte, elemente de grafica web, scripturi, software, drepturi de proiectare, drepturi de model, patente, marci inregistrate, este integral proprietatea  SC DOLINEX SRL si a furnizorilor sai si este aparat de Legea privind dreptul de autor si drepturile conexe si de legile privind proprietatea intelectuala si industriala. Folosirea fara acordul SC DOLINEX SRL a oricaror elemente enumerate mai sus se pedepseste conform legislatiei in vigoare. Dolinex.ro si logo-ul Dolinex.ro sunt marci inregistrate ale  SC DOLINEX SRL

SC  DOLINEX  SRL poate oferi Utilizatorului/Clientului, printr-un acord, dreptul de a utiliza sub o forma descrisa, un anumit continut al site-ului. Acest acord se aplica strict pentru continutul/continuturile definite, pe o perioada stabilita in acord si doar pentru persoana/persoanele carora li s-a permis utilizarea acestor continuturi, fara a putea utiliza alte continuturi ale site-ului Dolinex.ro.

Utilizarea pe Dolinex.ro a oricarui nume de marca inregistrata nu constituie reclama pentru compania respectiva. Dolinex.ro nu isi asuma responsabilitatea si nu poate fi invinuita pentru pagubele aparute prin folosirea continutului site-ului.

  

3. Exonerarea de raspundere

SC DOLINEX SRL nu garanteaza ca site-ul, serverele pe care este gazduit, sau e-mailurile trimise de la Dolinex.ro  sunt  fara virusi sau alte componente informatice cu caracter potential daunator, ca nu contine erori, omisiuni, defectiuni, intarzieri sau intreruperi in operare sau transmitere, caderi de linie sau orice alti factori similari. Utilizatorul foloseste site-ul pe riscul propriu, Dolinex.ro fiind liber de orice raspundere pentru eventualele daune directe sau indirecte cauzate de utilizarea sau accesarea/vizitarea site-ului sau ca urmare a utilizarii informatiilor de pe site. SC DOLINEX SRL nu este raspunzator de erorile sau omisiunile care pot interveni in redactarea sau prezentarea materialelor de pe site.

SC DOLINEX SRL nu isi asuma responsabilitatea pentru descrierile produselor prezentate pe site-ul Dolinex.ro, acestea fiind puse la dispozitia SC DOLINEX SRL de catre furnizori.

Informatiile incluse pe Dolinex.ro au caracter informativ si sunt puse la dispozitie cu buna credinta, din surse pe care Vanzatorul le considera de incredere. In cazul in care vreunul dintre articolele publicate sau orice alta informatie intra sub incidenta Legii privind dreptul de autor si drepturile conexe, Utilizatorul este rugat sa aduca acest fapt la cunostinta Vanzatorului la adresa comenzi.online@dolinex.ro, pentru a putea fi luate masurile legale necesare.

Dolinex.ro isi rezerva dreptul de a anula Comenzile pentru Produse si Servicii care sunt afisate pe site ca urmare a unor erori tehnice, sau care, din cauza unor erori tehnice prezinta preturi evident eronate/derizorii pentru produse (preturi pe care le poate aprecia ca fiind eronate/derizorii orice cumparator cu un nivel mediu de pregatire).

  

4. Limita accesului la site

Utilizatorii site-ului Dolinex.ro pot face comentarii si orice alte comunicari, pot sa transmita sugestii, intrebari sau informatii, daca limbajul acestora este civilizat, iar continutul comunicarilor nu este ilegal, obscen, amenintator, defaimator, nu tulbura in nici un fel viata privata a altor persoane, nu incalca drepturile de proprietate intelectuala, nu contine virusi, nu serveste unor campanii de promovare care nu au legatura cu Dolinex.ro, nu sunt e-mailuri in masa ori orice alta forma de spam. Persoanele care vor utiliza o adresa falsa de e-mail ori vor transmite mesaje electronice sau orice alte comunicari in numele unei alte persoane fizice sau juridice ori in numele oricarei alte entitati vor fi raportate organelor abilitate. Dolinex.ro nu isi asuma responsabilitatea si nici nu va putea fi obligata la nici un fel de despagubiri pentru orice fel de daune produse de astfel de comunicari.

 

5. Prelucrarea datelor cu caracter personal

Categoriile de date personale prelucrate sunt: numele si prenumele, CNP-ul, adresa de e-mail, adresa, judet, localitate, cod postal, tara, telefon si fax.

Atunci cand un Utilizator isi creeaza un cont pe Dolinex.ro, va primi comunicari comerciale din partea Dolinex.ro doar in masura in care si-a dat consimtamantul expres, selectand optiunea corespunzatoare.

Datele colectate cu privire la newslettere si alerte sunt confidentiale. Dolinex.ro va putea selecta Utilizatorii carora le va trimite newslettere si alerte. 

Conform Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata, si Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice, Dolinex.ro are obligatia de a prelucra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate datele personale furnizate de Utilizatori.

Scopul colectarii datelor cu caracter personal este: gestiune economico-financiara, reclama, marketing, publicitate, statistica, servicii de comunicatii electronice, informarea Clientilor privind situatia contului lor de pe Dolinex.ro, informarea Clientilor privind evolutia si starea Comenzilor.

Completarea de catre Utilizatori a formularelor pe site echivaleaza cu acceptarea neconditionata ca aceste date sa fie incluse in baza de date a Dolinex.ro si cu utilizarea si prelucrarea de catre Dolinex.ro, afiliatii si colaboratorii  acestora  pentru  desfasurarea activitatilor enumerate mai sus, inclusiv, dar nelimitandu-se la furnizori de servicii de servicii de marketing, curierat, servicii de plata / bancare.

Clientilor le sunt garantate drepturile prevazute de Legea nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, respectiv dreptul de informare, dreptul de acces la date, dreptul de interventie, dreptul de opozitie, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale, dreptul de se adresa justitiei in caz de incalcare a drepturilor sale. Clientii au dreptul de a solicita stergerea totala sau partiala a datelor cu caracter personal. Clientul poate solicita oricare dintre drepturile enumerate mai sus in baza unei cereri scrise, semnate si datate, inaintata catre sediul SC DOLINEX SRL.

Refuzul furnizarii acestor date determina imposibilitatea onorarii Comenzilor.

In cazul in care Clientul isi modifica prin utilizarea formularelor de pe site datele personale livrate deja catre Dolinex.ro si exista Comenzi in derulare, Comenzile isi pastreaza datele de la momentul plasarii Comenzii iar livrarea produselor se va face luandu-se in considerare datele nou modificate.

Dolinex.ro nu solicita Utilizatorilor sai prin niciun mijloc de comunicare (telefon/e-mail etc) informatii confidentiale, date despre conturi bancare, parole personale etc. In cazul in care Utilizatorul le divulga unor terti, acesta poarta intreaga responsabilitate pentru actiunile sale. Astfel, in cazuri de divulgare de astfel de date, Utilizatorul nu poate tine raspunzator pe Dolinex.ro pentru nici un fel de prejudiciu.

 

6. Inregistrarea ca Utilizator

Pentru crearea unui cont pe site-ul Dolinex.ro, Utilizatorul este obligat sa foloseasca o adresa de e-mail valida. Dolinex.ro poate refuza cererea de inregistrare in situatiile in care constata ca a utilizat informatii neconforme cu realitatea sau foloseste serviciile intr-un mod neconform cu uzantele normale.

 

7. Pretul

Pretul final platit de Client este format din pretul produsului + cheltuielile de expeditie si/sau incasare aferente. Preturile privind livrarea sunt detaliate de un reprezentant Dolinex SRL.

Toate preturile aferente produselor si serviciilor comercializate prin intermediul site-ului Dolinex.ro sunt exprimate in Lei si contin T.V.A., astfel: in ceea ce priveste produsele si servicii – T.V.A. in procent de 19%.

 

8. Comanda

Pentru a activa serviciul „Finalizare Comanda”, Utilizatorul trebuie sa seteze detaliile preferate de Comanda (unde sa fie livrata, modalitatea de expediere si modalitatea de plata) in contul de Client, sau in formularul de pe site fara a nu avea cont. O data ce a fost finalizata Comanda, clientul nu mai poate modifica comanda trimisa, insa poate sa trimita o informare catre Dolinex.ro atat online cat si verbal, sunand la numerele afisate pe site.

Prin finalizarea Comenzii Clientul garanteaza ca toate datele furnizate sunt reale si corecte, in caz contrar ar putea suporta consecintele acestor erori (Comanda intarziata, transmisa gresit etc).

Dolinex.ro nu poate fi tras la raspundere pentru informatii introduse eronat, din care pot decurge intarzieri de livrare. In acest context, toate taxele de transport efectuat in vederea reexpedierii Comenzii vor cadea in sarcina Clientului.

Prin finalizarea Comenzii, Clientul se declara de acord ca un reprezentant Doinex.ro sa il contacteze prin orice mijloc disponibil convenit de catre Parti (e-mail/telefon) pentru confirmarea personala a Comenzii.

Pentru confortul si siguranta Clientului, exista optiunea ca timp de 30 de minute dupa plasarea unei Comenzi de a renunta la Comanda. Astfel, daca Utilizatorul care a plasat o Comanda din greseala sau a revenit asupra deciziei, Comanda se poate anula in 30 de minute dupa plasarea ei.

In cazul platilor facute cu cardul, suma de plata finala se va retrage din contul Clientului doar la finalul celor 30 de minute.

Dolinex.ro poate refuza o Comanda in urma unei notificari prealabile adresate Clientului, fara a exista obligatii intre parti si fara ca o parte sa poata pretinde daune, pentru urmatoarele situatii:

 • esuarea / invalidarea tranzactiei online;
 • neafisarea corecta a pretului, site-ul suferind erori ca urmare a actualizarilor defectuase;
 • neacceptarea de catre banca emitenta a cardului Clientului / a tranzactiei;
 • date incomplete sau incorecte ale Clientului;
 • activitatea Clientului poate produce daune site-ului Dolinex.ro /partenerilor;
 • livrari consecutiv esuate;
 • alte motive obiective: in cazul in care Clientul nu garanteaza ca modul de plata este valid si ca nu este obtinut printr-o metoda frauduloasa sau exista suspiciuni cu privire la modalitatea de plata.
 • cand produsul este comandat si in urma verificarii nu se afla pe STOC. Comanda devine valabila din momentul confirmarii telefonice de catre operator. Dolinex nu isi asuma raspunderea pentru comenzile venite online  (pentru produsele care nu sunt in stoc) fara confirmarea prealabila a operatorului;

 

Chiar daca a luat toate masurile pentru ca informatia prezentata pe acest site sa fie exacta si corecta, Dolinex.ro nu poate fi raspunzatoare de inexactitati care pot aparea in completarea de catre Client a formularelor din site pentru finalizarea Comenzii. Utilizatorii sunt responsabili pentru evaluarea exactitatii, completitudinii si utilitatii informatiilor furnizate in cadrul formularelor disponibile pe acest site.

 

9. Facturare – plati

Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in Comanda. Vanzatorul va emite catre Client o factura pentru Produsele si Serviciile livrate, obligatia Clientului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare.

Plata se poate face online (card sau paypal) sau ramburs.

 

10. Garantia

Pentru produsele achizitionate din magazinul online Dolinex.ro se asigura garantie in conformitate cu Certificatul de garantie aferent fiecarui produs. Persoana juridica ce asigura garantia este cea mentionata pe Certificatul de garantie al produsului.

Pentru a beneficia de garantie, Clientul are urmatoarele obligatii:

 • produsul sa fi fost cumparat de la  Dolinex.ro si folosit numai in scopul pentru care a fost conceput;
 • sa respecte instructiunile de folosire si sa utilizeze produsul conform instructiunilor impuse de producator;
 • sa pastreze certificatul de garantie si documentul fiscal cu care a cumparat produsul;
 • sa pastreze ambalajul original si toate accesoriile care au venit in acesta, si sa le livreze impreuna cu produsul in garantie.

 

Locul prezentarii pentru a putea beneficia de garantie este cel specificat pe Certificatul de garantie. In afara cazului in care este specificat altfel, costul transportului este suportat de Client. Cauze de pierdere a garantiei:

 • avarii sau deteriorari mecanice; expunere excesiva la radiatii solare; lipsa sau modificarea seriei aparatului; modificari ale produsului;
 • defectarea produsa ca urmare a nerespectarii instructiunilor de utilizare, transport, manipulare si instalare prevazute in manualul de utilizare;
 • deteriorarea mecanica provocata prin lovirea aparatului sau deterioarea marcajului cu modelul si seria aparatului;
 • inundarea, incendierea, expunerea la soare, descarcari electrice, modificari sau instalari necorespunzatoare, interventii neautorizate;
 • distrugerea circuitelor interne din cauza socurilor.

Dolinex.ro nu ofera garantii Clientilor:

 • in cazul in care produsul achizitionat nu este potrivit cerintelor sau asteptarilor Clientilor;
 • dupa expirarea perioadei pentru care Vanzatorul ofera garantie produsului;  
 • in cazul in care inlocuirea produselor sau a componentelor neconforme este imposibil de asigurat, inclusiv ca urmare a lipsei utilajelor sau a tehnologiei aferente.

Toate celelalte prevederi cuprinse in legislatia in vigoare, referitoare la garantarea produselor vandute, sunt valabile. Drepturile Clientilor sunt cele prevazute in legislatia in domeniu. Garantia nu se extinde asupra eventualelor daune cauzate de folosirea produsului.

 

11. Livrarea

Data estimata de livrare poate varia in functie de produs, si este afisata in pagina produsului, in pagina de Comanda precum si in e-mailul sau telefonul de confirmare a Comenzii.

Pentru toate categoriile de produse, termenul maxim de livrare este de 30 de zile de la data confirmarii Comenzii.

Pentru  Clientii din strainatate,  pretul  final al Comenzii va fi comunicat prin e-mail sau telefonic, iar livrarea se va face dupa acceptarea explicita a acestui pret.

Pentru produsele aflate in stoc, livrarea se va face prin Curier. Intre inregistrarea Comenzii si preluarea acesteia de catre Curier exista un interval de 12-24 ore. Orice intarziere suplimentara va fi comunicata Clientului si se va agrea cu acesta un nou termen de livrare care nu va putea depasi termenul maxim prevazut mai sus. 

 

ATENTIE! Din cauza timpului foarte scurt de procesare a Comenzilor, este imposibila operarea de modificari asupra Comenzilor deja plasate.

 

In cazul in care produsele sunt indisponibile (inclusiv in cazul in care pretul sau unele caracteristici ale produselor au suferit modificari ulterioare confirmarii Comenzii), Dolinex.ro va informa Clientul despre indisponibitate iar sumele pe care acesta le-a achitat vor fi rambursate in termen de maxim 30 de zile. Clientul poate confirma modificarile intervenite cu privire la pretul sau caracteristicile produselor, modificand astfel Comanda initiala, iar Dolinex.ro va livra produsele conform Comenzii astfel modificate.

Pentru produsele care nu se afla in stoc, Clientul este de acord ca Dolinex.ro sa livreze un produs cu calitati si pret echivalente cu cele solicitate. Daca Clientul isi exercita dreptul de denuntare unilaterala a contractului in termen de 14 zile de la primirea produselor, cheltuielile de returnare a produselor sunt in sarcina Dolinex.ro.

11.1.Conditii de livrare

La solicitarea Dolinex.ro, a Curierului, Clientul va face dovada identitatii sale, daca e necesar prin una sau mai multe acte emise de autoritati oficiale si va comunica numarul de Comanda atribuit de catre Vanzator.

In cazul in care Clientul se afla in imposibilitatea receptionarii Comenzii in mod personal, Comanda va fi lasata la adresa precizata doar unei persoane cu varsta mai mare de 18 ani si doar in cazul comunicarii catre Curier, a numarului Comenzii.

Nicio cerere de livrare a unei Comenzi nu va putea fi onorata daca Clientul nu indeplineste conditiile de mai sus.

In cazul livrarii la locul de munca al Clientului, caz in care Curierul nu poate avea acces in locatia respectiva, Clientul trebuie sa se asigure ca poate receptiona aceasta Comanda.

Clientul va fi contactat telefonic de catre Curier in prealabil pentru a obtine confirmarea prezentei acestuia la adresa si ora selectate in momentul validarii Comenzii pe site.

Clientul se obliga sa fie prezent la adresa de livrare indicata, in intervalul orar selectat, in caz contrar acesta va supora taxa de transport aferenta unei posibile noi livrari. Intervalul orar va putea fi modificat, ulterior selectarii, doar cu acordul Curierului.

Livrarea se considera a fi indeplinita de catre Dolinex.ro, la momentul predarii produselor Comandate catre Client la adresa selectata de acesta la momentul plasarii Comenzii.
 

11.2.Receptia produselor

Clientul se obliga sa semneze bonul de livrare (AWB) prezentat de catre Curier la livrarea produselor comandate, la care este anexata si factura ce contine toate informatiile despre produsele livrate (denumire produs, cantitate, pret). Deasemenea, Clientul va verifica daca produsele sunt deteriorate sau daca exista lipsuri, iar eventualele probleme vor fi mentionate in mod olograf pe bonul de livrare, pentru a putea fi luate in considerare.

 

Prin primirea facturii de livrare Clientul recunoaste primirea in bune conditii si in totalitate a produselor Comandate.

 

12. Campaniile promotionale

12.1. Codurile promotionale 

Codurile promotionale oferite de Dolinex.ro prin orice promotii sunt valabile exclusiv pentru sectiunea mentionata in e-mailul de transmitere a codului, cu exceptia cazului in care este specificat altfel. De mentionat este faptul ca unele produse sunt incadrate in categoria "Exceptii", produse asupra carora nu se pot aplica coduri promotionale, ci se achizitioneaza la pretul afisat pe site. Codurile promotionale pot fi folosite exclusiv in momentul plasarii Comenzii, acestea nu pot fi folosite pentru a reduce valoarea Comenzii dupa ce aceasta a fost plasata.

Intr-o Comanda se poate folosi un singur cod promotional, pagina de Comanda nu permite utilizarea mai multor coduri in aceeasi Comanda. Pentru eligibilitatea la o promotie nu este luata in calcul valoarea transportului, cu exceptia cazului in care este specificat altfel. Promotiile care au ca obiect gratuitatea sau reducerea costului transportului se aplica pentru fiecare livrare.

In cazul in care un cod promotional a fost aplicat intr-o Comanda care nu a putut fi onorata sau a fost anulata din orice motiv, Clientul are dreptul de a cere reactivarea codului promotional respectiv exclusiv in scris, printr-un e-mail pe adresa comenzi.online@dolinex.ro, care sa contina id-ul Comenzii, starea acesteia, numele Clientului si codul promotional.

Acestea se reactiveaza pe o perioada de maxim 30 de zile calendaristice.

 

ATENTIE! Promotiile pe Dolinex.ro nu se cumuleaza intre ele, se aplica reducerea cea mai mare. Acest lucru este valabil pentru orice forma de reducere (carduri de fidelitate, coduri promotionale, vouchere cadou, reduceri procentuale de pe site, etc) ca regula, cu exceptia situatiilor in care este mentionat altfel in promotie. De asemenea, in cazul existentei unor vouchere procentuale, detinatorul unui asemenea voucher nu poate beneficia de reducerea cumulata conferita de aplicarea voucherului procentual la reducerea deja existenta in cadrul unei promotii. Anumite campanii promotionale nu se cumuleaza cu alte reduceri, promotii sau actiuni de fidelizare. Acest lucru este specificat in regulamentul campaniei respective. 

Dolinex.ro stabileste unilateral sau in colaborare cu anumiti furnizori ai sai regulamentele promotiilor si ale concursurilor pe care le organizeaza pe Dolinex.ro, acestea fiind publicate exclusiv pe site. Promotiile sunt aplicate Comenzilor care respecta integral regulile afisate pe site, in perioada de valabilitate clar mentionata si in limita stocului disponibil. Dolinex.ro nu garanteaza disponibilitatea pe stoc a produselor pentru intreaga perioada de promotie si poate retrage promotia fara notificare prealabila.

 

12.2. Intreruperea campaniei promotionale

In cazul unei campanii promotionale organizate de Dolinex.ro, acesta, in calitate de organizator isi rezerva dreptul de a intrerupe Campania promotionala oricand pe parcursul desfasurarii acesteia, cu informarea prealabila a consumatorilor prin mijloace de comunicare corespunzatoare (afisare pe site, semnalizare in magazine, etc.).

Organizatorul isi rezerva dreptul de a modifica oricare din conditiile stabilite in regulamentul campaniei respective, in perioada desfasurarii campaniei, din motive intemeiate, dar nu inainte de a anunta publicul despre aceste modificari.

 

13. Politica de retur

Conditii generale

Dolinex.ro ofera retur gratuit pentru clientii care notifica intentia lor in termen de maxim 30 de zile calendaristice de la primirea coletului. 

Comenzile cu livrare pe teritoriul Romaniei sunt eligibile  pentru  retur  gratuit. In urma solicitarii primite de la client, Dolinex.ro va trimite curierul la adresa indicata de client pentru a ridica coletul de retur.                                                              

In cazul comenzilor cu livrare internationala, costurile de retur cad in sarcina clientului. Produsele se pot returna prin orice firma de curierat care asigura livrarea coletului de retur la depozitul Comerciantului. Adresa la care se trimit coletele de retur este: Depozit SC DOLINEX SRL, Str. Fermelor, Nr.111, Piatra Neamt, Jud. Neamt.

 

Modalitati si termene de returnare a produselor

Clientul se obliga sa notifice Dolinex.ro intentia sa de a returna produsele achizitionate, prin e-mail la contact.online@dolinex.ro sau prin telefon la numarul  0233.229.099  in termen de maxim 30 zile calendaristice de la primirea produselor. In caz contrar, Dolinex.ro poate refuza coletul. 

Informatiile necesare care trebuie furnizate Dolinex.ro pentru trimiterea curierului sunt urmatoarele:

 

 • data expedierii coletului;
 • numarul Comenzii;
 • suma de returnat;
 • adresa de unde curierul urmeaza sa preia coletul de retur;
 • modalitatea de plata dorita (datele contului bancar sau voucher de cumparaturi echivalent cu suma produselor returnate).

 

La primirea informatiilor referitoare la intentia de retur a clientului, Dolinex.ro efectueaza o solicitare la curier si trimite curierul la adresa indicata in comunicarea clientului pentru a ridica coletul de returnat. Costurile de transport ale coletului/elor returnate nu intra in responsabilitatea clientului, acestea urmand a fi asumate de Dolinex.ro.

 

Conditii de returnare a produselor

In orice situatie de returnare a produselor, acestea trebuie sa fie in aceeasi stare in care au fost trimise Clientului, in ambalajul original, cu etichetele intacte si impreuna cu toate documentele care l-au insotit (factura, certificat de garantie etc.). Produsele returnate trebuie sa fie in aceeasi conditie ca la primire: fara defecte (cu exceptia viciilor ascunse si exceptand defectele deja semnalate de Client in corespondenta cu Dolinex.ro). 

Conform art. 10 lit. c din O.G. 130/2000  Dolinex.ro isi rezerva dreptul de a nu accepta returnarea produselor care, prin natura lor, nu pot fi returnate. Pe fiecare pagina de produs exista informatia privind posibilitatea de retur. Produsele ce constituie un set trebuie returnate ca set. 

Termene de returnare a banilor

Pentru retururi integrale de comenzi, Clientul primeste banii aferenti produselor returnate si costul transportului achitat initial in interval de 30 de zile calendaristice de la receptionarea si validarea coletului in depozitul Dolinex.ro. 

Dupa validarea returului, clientul poate primi, la alegere, contravaloarea produselor sub forma unui cupon valoric pe care il va putea folosi in termen de 30 zile de la data confirmarii primirii returului de catre Dolinex.ro. Dupa aceasta data cuponul isi pierde valabilitatea.

 

15. Furnizorii

Dolinex.ro are contracte de distributie cu diferiti furnizori. Furnizorii garanteaza in privinta detinerii tuturor drepturilor de autor si de difuzare pe teritoriul Romaniei, a calitatii produselor, a autenticitatii marcilor. Dolinex.ro are acceptul legal al furnizorilor sai de a publica pe site pasaje din de pe site-ul furnizorilor.

 

16. Forta majora

Niciuna dintre partile contractuale nu poate fi trasa la raspundere pentru neexecutarea (total/partial) sau executarea cu intarziere a obligatiilor sale, daca acestea au fost cauzate de forta majora. Partile isi vor aduce la cunostita de indata cazul de forta majora si vor lua toate masurile necesare in vederea limitarii consecintelor evenimentului. 

Daca in termen de 15 zile evenimentul de forta majora nu inceteaza, partile au dreptul de a denunta unilateral contractul fara pretinderea de daune-interese.

Forta majora va fi probata conform legii.

 

17. Solutionarea conflictelor. Legea aplicabila

Contractul va fi guvernat si interpretat in conformitate cu legea romana. Orice conflict aparut intre Dolinex.ro si Clienti va fi rezolvat pe cale amiabila. In cazul in care acest lucru nu este posibil, prima cale de solutionare este medierea, in conditiile legii, iar daca aceasta esueaza se apeleaza la instantele romanesti competente de la domiciliul Clientului.

 

18. Frauda

Crearea de conturi multiple folosind astfel de adrese generate automat si care expira dupa o perioada predefinita, pentru a putea beneficia de promotii sau oferte, sau orice comportament fraudulos in masura sa afecteze bunul mers al campaniilor, este interzisa si va fi considerata o tentativa de frauda. Proprietarul site-ului Dolinex.ro isi rezerva dreptul de a suspenda conturile astfel create si de a retrage beneficiile aferente promotiilor sau ofertelor in curs, de a anula contul fara preaviz, instiintare, alte formalitati sau despagubiri.

Orice tentativa de frauda sau orice frauda (cum ar fi dar fara a se limita la: accesarea datelor Clientilor Dolinex.ro, alterarea continutului site-ului, incercarea de afectare a performantelor serverelor Dolinex.ro, deturnarea continutului livrarilor catre terti etc) vor fi pedepsite conform legii penale.

 

19. Dispozitii finale

Daca oricare dintre clauzele de mai sus va fi gasita nula sau nevalida, acest fapt nu va afecta valabilitatea celorlalte clauze.